Skoro sváteční slovo 28. listopadu 2007
Vážení posluchači, pomalu se blíží advent, ta posvátná doba, kdy se všichni duchovně povzneseme a jako každoročně vyjádříme svůj odpor proti všeobjímajícímu konzumu a pozlátku. I my dvě sestry už  několik týdnů trénujeme před zrcadlem dostatečně důstojné výrazy a ušlechtilé úsměvy!! Přijďte se podívat na výsledek našeho snažení – předvedeme vám ho na kterémkoli z našich adventních koncertů.

Jen abyste nenaletěli: zítra v Plzni U Zacha se ještě budeme chechtat úplně normálně přitrouble jako vždycky. Zatím je totiž liturgické mezidobí.

Takže ty správné duchovní promluvy od nás uslyšíte až v Zábřehu (Kino Retro), v Pardubicích v Ponorce, v Praze v našem oblíbeném Kaštanu, u mých sousedů v Mníšku pod Brdy (Spolek Rorejs) a v Šonově u pana Pitaše. Těšíme se...!
(Karolina)


Tak máme za sebou říjnové miniturné, 18. října 2007
které bylo velmi dobrodružné – mělo i malou detektivní zápletku (víc neprozradím, abyste se nebáli), poznaly jsme našeho dosud nepoznaného bratra Indru Steina (jen netušíme po kom v naší muzikantské rodině zdědil výtvarný talent – můžete se zde juknout na jeho web), a také jsme přespaly v novém ostravském Hospici sv. Lukáše , plném světla a kytek a zajímavé architektury.

V kouzelné olomoucké čajovně Kratochvíle si nás odchytila paní Ivana Plíhalová a natočila s námi rozhovor, který vám snad i můžu doporučit, protože mám takový pocit že už jsme po letech dřiny schopné dát i před mikrofonem dohromady jednu či dvě souvislé věty ... :-) a navíc se s paní Plíhalovou dobře kecá...  Jestli tedy chytáte Český rozhlas Olomouc, můžete si nás poslechnout 3. listopadu v 11.00 a 9. listopadu v 19.00

Teď nás čeká Švandovo divadlo v Praze (už je to rok od chvíle kdy jsme právě tam pokřtily naše Děcko!) a po něm něco jako podzimní prázdniny – letos nám nejvíc koncertů naskákalo na advent, takže už začínáme oprašovat koledy... Ostatně moje dcerka má už pár dní na stolku vyzývavě položený seznam věcí "pro Ježíška", na který denně přibývají položky... Včera jsem jí vysvětlovala že nemůže očekávat že Ježíšek je milionář, když jak známo "církev má být chudá". Zamyslela se nad tím asi hluboce, protože od včerejška na seznam přibyl jenom "sliz" (!!???!!). No fuj.

Loučím se s pozdravem "dej nám Bože tu roztomilou chobotničku na Letný" – shodly jsme se totiž se sestrou že už se strašně těšíme jak budeme uskávat cappuccino uprostřed zpupného fialového oka a přitom AROGANTNĚ SHLÍŽET NA PRAŽSKÝ HRAD!!  :-) )
(Karolina)


Prý se na nás žene nějaká vichřice, 5. září 2007
takže jsem oficiálně zrušila procházku do lesa na houby (stejně nic neroste) a můžu napsat pár řádků – hlavně pozvání na nejbližší akce. Tak třeba v pátek (7. září) si nás můžete poslechnout na zámku v Kuřimi, což je výroční místo, protože v něm na jaře 2001 proběhl druhý koncert Sester Steinových (ten první se odehrál ještě o něco dřív v zámecké Růžové zahradě v našem rodném Děčíně – jak tak na to koukám, není to nějaké znamení, že první dva naše koncerty proběhly na zámku? Ale jaké znamení...?).

Minulý víkend jsme si projely naše oblíbené moravské zastávky, tj. hlavně Dóm v Olomouci a potom nákupní centrum Olympia tamtéž... Na festivalu Film ve znamení ryby se nám hrálo skvěle, a obdivovaly jsme dotaženou produkční práci paní Müllerové, neboť dokonce i lednička v hotelovém pokoji nesla jméno hlavní hvězdy festivalu – polského režiséra Zanussiho!  Tomu říkám vychytat detaily. :-)

Druhý den na pěkně drsném fesťáku Dokořán v Karviné  jsme si zahrály za zvuku festivalu ohňostrojů... moc nás neuklidnilo ani zjištění, že po nás nikdo nestřílí. No, zvládly jsme to jakž takž, a následná Veselá zubatá střelbu bez problémů přeřvala (už jste je slyšeli? doporučujeme!)

Výlet jsme zakončily v neděli dopoledne pravým opakem karvinské divočiny – na Mohelnickém dostavníku svítilo slunce, které nás trampy evidentně miluje (ano, je to vzájemné) a vládl ranní všeobjímající klid. Jako překvápko tam na mě čekala Cena za krásu (slova, bohužel) :-). 

No, ale slíbila jsem hlavně pozvánky. Pokud se nechystáte do zmíněné Kuřimi, podívejte se do našeho koncertního kalendáře a přijďte třeba do Olomouce (Té a café Kratochvíle).

A nebo přijďte do Ostravy podpořit koncert pro nový Hospic sv. Lukáše! Tady se můžete podívat na podrobnosti...už jste se podívali?... jak vidíte, celá ta sláva se bude odehrávat v katedrále Božského spasitele, takže některé naše zvláště punkové kousky asi vynecháme... :-) Ovšem na tenhle koncert se taky moc těšíme, protože celý ten nápad s hospici nám přijde skvělý a důležitý a tak... a rozhodně nám tedy stojí za podporu.

Už je to pomalu menší povídka, co? Možná jsem se měla přece jen dát na tu novinářskou dráhu, ehm ehm. A nebo jít na ty houby.
(Karolina)


Jen tak v prázdninovém letu... 12. srpna 2007
... jsem koukla na náš web a zjistila že už jsme sem přes měsíc nic nenapsaly, a ačkoliv právě hledám náhradní klíče od auta a horní díl plavek a čistím spacák a zašívám triko a rozhoduji co z lednice vyhodit a co zabalit (jedeme na pár dní do Jizerek, zatímco sestra už se povaluje na Šumavě před chalupou), musím Vám stejně napsat, že:

Příští neděli 19. srpna na ČT 2 ve 20.00 bude minidokumentík o našem koncertě v nádherném prostředí v Ledcích nad Sázavou (natáčel ho s námi před čtrnácti dny pan režisér Martin Pátek a budou tam i prostřihy ze studia Svengali a trochu (doufám že co nejmíň ...) rozhovoru. Tak pokud budete zrovna doma, mrkněte se, přinejmenším kostelík v Ledcích se vám bude určitě moc líbit, je to silné místo, možná si tam nakonec i uděláte výlet!
(Karolina)


Pomozme Čečeňátkům 3. července 2007
Pokud podrobněji sledujete situaci v Čečensku, už vás asi mockrát zarazilo, kolik toho vydrží člověk (i dítě), když mu zkrátka nic jiného nezbývá... Jedna z našich oblíbených dobročinných organizací – Berkat, teď shání peníze na prázdninový pobyt pro čečenské děti. Tady si můžete přečíst všechny podrobnosti.

My jsme se s klubovo-divadelní sezónou rozloučily důstojně koncertem ve Strašnickém divadle v Praze, po němž nám sám pan ředitel vlastnoručně donesl grilovaný steak! (ještě že už pár let nejsme vegetariánky...). Takže tak nějak bych si představovala ideální koncert. :-) Též chceme z tohoto místa pozdravit našeho tamburinového mecenáše, a ještě jednou mu poděkovat za nečekaný dárek! :-)

Ale s radostí budeme vzpomínat třeba taky na koncert v rámci divadelního festivalu v Hradci Králové – ačkoliv týž den odpoledne nám na United Islands of Prague lilo jako z konve, na večer se udělalo krásně. Náměstíčko vedle divadla mělo kouzelnou noční atmosféru a protože jsme hrály dlouho, ustlaly si přímo na pódiu tři malé blonďaté holčičky. Nezašláply jsme je ani při tanečních kreacích v písni Lež má nohy dlouhý, na což jsme hrdé! Pevně věřím že v dohledné době umístíme sem na web nějaké fotky nás a našich blonďatých kolegyň.

Po červnové koncertní smršti nás v červenci čeká několik festivalů, z nichž to myslím na žádném nebude vypadat tak jako v Glastonbury (viděli jste na  fotkách to moře bláta?!), protože jsou všechny na kopcích, skalách a hradech. Tak snad nepřijde další orkán nebo tak něco...

POZOR POZOR: Tak trochu hodně "last minute" jsme se dozvěděly, že hrajeme 19. července v Českých Budějovicích v klubu Velbloud... takže na tento koncert raději upozorňujeme i tady v novinkách.

Přejeme hezký začátek prázdin!
(Karolina)

Tak na Belvederu bohužel lilo... 15. června 2007
...takže jsme místo nádherné skalní vyhlídky hrály uvnitř v restauraci. Mrzelo nás to úplně stejně jako pořadatele, ale ještě jsme nedorostly duchovní hloubky Gipsyho, kterého jsem na vlastní oči viděla v Praze na Letné odehnat průtrž mračen zaříkáváním...

Od té doby nám ale počasí přeje, takže koncert v pohádkové jičínské Zahradě pod Koštofránkem jsme odehrály pod stromem tak tlustým, že jsme si v mezihrách stíhaly hrát na schovávanou kolem kmenu... Vůbec teď máme za sebou samé kouzelné koncerty, třeba plzeňská Stará synagoga je místo s úžasnou atmosférou, a hned před ní je v parku zahrádka kde míchají mojito... A tak. :-)

Tak - nenechte si ujít nějaký další, když je tak krásně!! Pokud jste z Prahy, podívejte se o dvě novinky níž (tam je výpis hromady našich pražských červnových zastavení, hned zítra bude Refufest), a pokud ne, mrkněte do kalendáře, čekají nás např. Pardubice a Hradec Králové.

Pozor pozor – na Zahradě v Náměšti na Hané budeme hrát místo původně ohlášeného pátku až v sobotu 7. 7. Nenadávejte Juppovi, změnu jsme si tentokrát vymohly samy po pohledu do našich rodinných kalendářů... Díky této změně jsme se sice přesunuly z venkovní scény u radnice do vnitřní na zámku (kde si vždycky připadáme trochu jako v akváriu...) – ale zase jsme urvaly den rodinné dovolené navíc...!
(Karolina)

Krása nesmírná na Belvederu!!! 21. května 2007
Vyrůstaly jsme v Děčíně a tak je České Švýcarsko krajinou našeho dětství – tenkrát to ještě nebyl národní park, ale uhrančivě krásné bylo vždycky. Takže máme děsnou radost, že tam můžeme tuto sobotu zahrát na Evropském dni parků. Koncert (s Vladimírem Václavkem) a celodenní program před ním se bude odehrávat na vyhlídce Belveder nad kaňonem Labe. Těšíme se moc a jestli se necháte zlákat, myslím že rozhodně nebudete litovat. Zde najdete celý program včetně podrobných informací jak se na místo dostat.

Jako lákadlo vám ještě nabízíme letmý pohled na fotky Českého Švýcarska od Václava Sojky (vpodvečer s ním bude beseda), ke kterým snad není potřeba vůbec nic dodávat. Jejich nedávná výstava na Skalce nad Mníškem nadchla i mého synka, jehož zájmy leží úúúúplně někde jinde. :-)
(Karolina)


Praha stoštajnovkatá 15. května 2007
Po posledních bleskovkách (viz níže) přešlo naše hraní ze stádia "adrenalin" do stádia "nuda...", posledních 14 dní už jsme dokonce začaly třídit doma hromady nepořádku podle www.flylady.com). Naštěstí už nás zase čeká hromada koncertů, takže si naši bližní konečně přestanou stěžovat že jak furt uklízíme, nemůžou nic najít... :-)

Takže: na začátku jara jsme byly pečené vařené v Ostravě, tentokrát nás čeká něco jako Tour de Praha. Poprvé tento čtvrtek 17. května v Kaštanu (rezervace už jsou vyčerpané, takže leda to risknout před představením), pak hned v sobotu na Jarním výběru (klikněte si na něj, tentokrát opravdický charitativní festival s moc zajímavým obsazením), pak 3. června s Honzou Burianem na Táta festu (opět v Kaštanu, pořádá Liga otevřených mužů). 16. června budeme na Míráku na Refufestu (pořádá sdružení Berkat, to bude taky moc zajímavá akce!), no a 23. června nás můžete slyšet v rámci fesťáku United Islands od Prague, a nakonec, po všech těch festiválcích, náš pořádný, dlouhý, samostatný koncert v Auerbachově sklepě Strašnického divadla... Přesycení je samozřejmě strašná věc, takže tady slavnostně slibuji že celý červenec v Praze ani nevytáhneme kytaru z futrálu!!!

Tuto sobotu nás také můžete slyšet v Brně na Mezi ploty. A jindy třeba v Mariánských Lázních, Pardubicích, Hradci Králové, Plzni a v několika dalších krásných městech –  podívejte se do koncertního kalendáře. Čímž začíná naše oblíbaná umělecká disciplína – Letní vlastivědné cestování. 

Zase nás nasadili do Velké sedmy Rádia 1 (tentokrát písničku V pořádku), MegaBurana Xaviera B. jsme sice netrumly,  ale i tak máme z druhého místa radost! Neohřejeme se na něm dlouho, neboť z místa novinky už se na nás tlačí Radůza, tak se radši chlubíme honem RYCHLE... :-)
(Karolina)


A další bleskovka, tentokrát jihlavská! 26. dubna 2007
Tento týden nás pronásleduje smůla – klub Edgar v Jihlavě zrušil koncert těsně před jeho uskutečněním, protože se dostal do nečekaných potíží (pokud jste zvědaví, podívejte se na stránky Schodiště, které tam hrálo minulý týden... no comment).  Moc se omlouváme našemu jihlavskému publiku (pamatujeme si vás dobře z loňského vymrzlého, leč duševně hřejivého koncertu v kapli), chyba opravdu není na našem vysílači... Doufáme že se v Jihlavě brzy uvidíme, asi někde jinde než v Edgaru.

Ale je krásně!! Jestli tohle počasí vydrží až do Lochotína (příští sobotu 5. května), myslím že to bude opravdu bujná akce. Ale třeba se uvidíme už v Třeboni na Anifestu (pátek čtvrtého), ne? My se těšíme!!
(Karolina)


A bleskovka nejbleskovější! 23. dubna 2007
Pokud jste se chystali na zítřejší dobročinný festival do pražského Retra, zajděte si raději někam do kina nebo na večeři – fesťák byl zrušen kvůli nějakým nedorozuměním v pořadatelské agentuře... Taky už jsem se těšila, že si poslechnu Plastiky!
(Karolina)


Jen pár bleskovek... 16. dubna 2007
Jak jste si jistě domysleli podle data poslední novinky, jaro nás vytáhlo pod širé nebe a tím pádem se u počítače moc nevyskytujeme – je přece nezbytně nutné přeházet kompost, zasadit nějaké ty sazeničky, posedět si na rohu Pod kaštanem... Jenže jak koukám na předpověď, má být pěkně furt, a tak mě zodpovědnost vyhnala do šera pracovny upozornit milé návštěvníky našeho webu na několik důležitých změn v koncertním kalendáři:

Koncert v Pardubicích se přesunul na 16. června (v původním termínu by mu konkuroval Majáles...).

Koncert v Jihlavě nebudeme hrát s Psími vojáky (ze zdravotních důvodů teď nevystupují), ale s Hromosvodem.

Festival v Lochotíně nás (oproti tištěným plakátům) přesunul z neděle na sobotu, takže tam hrajeme už 5. května.

Do koncertního kalendáře nám stále naskakují nová města, tak se jukněte, jestli nebudeme hrát zrovna u vás!

A jako návnadu si tady si můžete přečíst reportáž z našeho březnového koncertu v brněnském klubu Mersey...

A já mažu na ten kompost!!
(Karolina)

Řekněte svůj názor a dostanete Děcko! 22. března 2007
Náš manažer Romek Hanzlík, rocker každým coulem (ex-Už jsme doma), se pokaždé chytá za hlavu když nás někdo označí za "folkařky". Jeho hudební cítění nás myslím řadí do kolonky "punk". Nebo třeba "punk s lidskou tváří"? :-) Zatímco my se jednoznačně hlásíme k nálepce "dívčí křesťanské folkové duo". A co si myslíte vy? Romek je natolik zvědavý, že dnes umístil na stránky naší agentury anketu, takže pokud kliknete zde, můžete nám poradit, co vlastně hrajeme. Už se nám tam sešly některé velmi zajímavé názory! Neváhejte, můžete vyhrát i naše Děcko (CD Jen děcko se bojí)! 
(Karolina)


Strašlivé rodinné tajemství Sester Steinových odhaleno?! 22. března 2007
Minulý týden nám volala poplašená nejmenovaná příbuzná Kateřina K., a přerývavým hlasem s velkou námahou vykoktala strašlivé tajemství, které se právě dočetla v čekárně u lékaře v časopise Marianne. Sestry Steinovy, Karolina a Lucie, ve skutečnosti nejsou pokrevně spřízněné. Ano, ta zpráva šokovala i mě a sestru a hodně dlouho jsme se z ní vzpamatovávaly. Sice žijeme odmalička s pocitem, že jsme ségry, máme za sebou už třicet let hádek na témata typu  "kdo utře nádobí" – ale kdo ví? Dnešní investigativní novináři přece dokážou odhalit úplně všechno, dokonce i to, co se nikdy nestalo...!

Když jsme se vzpamatovaly z nejhoršího šoku, udeřily jsme na naše domnělé rodiče. Oba nám nestoudně do očí potvrdili, že jsme jejich skutečné, biologické dcery. Tak co teď?

Jistě chápete, že na předávání Andělů 2006 jsme jely v poněkud zuboženém psychickém stavu. Naštěstí se potvrdily pověsti o tom, že předávání, šikovně spojené s dlouhými cestami Andělským vlakem, je hlavně.... ehm... zábavnou společenskou akcí... Trauma z dětství jsme zanechaly v Praze na peróně a celý víkend jsme se bavily. Folkového Anděla si odnesli Žamboši (o to víc lituji, že se s námi nějaký milionář nevsadil o nové auto – viz Novinka z 26. úmora – mohly jsme si už vesele drandit!) a byli z toho ve své skromnosti celí  mile rozpačití... Celá ta akce byla fajn, takže jsme nelitovaly, že jsme se do Ostravy vydaly, i když jsme původně hodně zvažovaly pro a proti. Ostatně, názor jednoho z muzikantů odposlechnutý ve vlaku hovoří za vše: "vlastně jediná nuda na tom celym byl ten ´slavnostní večer´..." :-)
(Karolina)


V ostravských Arénách jako doma 5. března 2007
Sotva jsme před pár dny dohrály moc příjemný koncert v Komorní aréně (divadelní klub v centru Ostravy) a už se chystáme do dalších dvou ostravských Arén. Tou první bude klub Arena Underground v Porubě, kde v pondělí 12. března budeme hrát společně s dalšími nominovanými na folkovou desku roku (ceny Anděl 2006, viz níže). Tou druhou bude ČEZ Aréna, kde se chystáme v sobotu 17. března pokecat s kolegy při slavnostním předávání. To můžete vidět v bedně na ČT1 (budeme vám ze zákulisí mávat do kamery!!).  

V té samé bedně se vyskytneme už v úterý, v Dobrém ránu – budeme tam hrát pár písniček a moudře žvatlat jako vždycky, na téma "inspirace, plány do budoucna, poslání umělce" atd....)  Nejsem si ale úplně jistá, jestli můžeme tento pořad doporučit s čistým svědomím. Shodly jsme se totiž, že v šest ráno nebýváme ani moudré, ani hezké, ani talentované (čímž netvrdím, že v osm večer na tom býváme o moc líp...)

Ondřej Bezr se na serveru idnes s našimi kolegy příliš nemazal, ale my jsme z jeho článku ( zde) vyšly dobře, takže je samozřejmě naší milou povinností vás na něj upozornit... :-).

Konečně jsem přemohla lenost a doplnila až do konce června koncertní kalendář na našich stránkách. Upozorňuju vás na to hlavně proto, že se změnily některé termíny (např. koncert v Jičíně), takže pro jistotu nakoukněte.
(Karolina)

 
Mezi andělem a zuřícím býkem... 26. úmora 2007
Jukněte do Řekli o nás , najdete tam pár novinek, mj. velký článek naší přežvejkávačky (to si vymyslela ona!) Zuzany Zemanové z literárního časopisu Tvar, který pojednává s přímo filozofickou šíří zvláště o našich textech. Článek je sice dlouhý jak Lovosice, ale nenechte se odradit, opravdu stojí za přečtení. Doporučují dvě ze dvou sester!

Pokud chodíte na náš web častěji, možná si vzpomínáte na naše podzimní zoufalství nad zrušeným koncertem v Příbrami. Pořadatel si tehdy spletl datum a tak ubozí diváci přišli jindy... Konečně se objevil nový termín, tentokrát zaručeně a ověřeně pravdivý - 30. března!! Takže nashledanou v Junior klubu!

Také nás ale v nejbližší době čeká Brno, Ostrava, Praha, Havlíčkův Brod atd., podívejte se do koncertního kalendáře. Moc se všude těšíme, zvlášť když už snad nehrozí žádné sněhové bouře. Jasně, teď jsem to zakřikla.

No a také jsme si nějakým zázrakem vysloužily nominaci na folkového Anděla. S námi jsou nominováni kolegové Žamboši a Jarret. Protože se v českém folkovém rybníčku už koupeme nějaký ten rok, mohly bychom si na výsledek klidně vsadit (kolik dáte?), ale i tak s radostí sjedeme do Ostravy připít vítězům šampáněm! :-) (Vladimír Vlasák  ovšem na idnesu uvádí naši desku hned na prvním místě mezi dílky, která měla také dostat nominaci za Obal roku – viz poslední odstavec... což je především pocta pro Terezu Říčanovou. Ovšem když to tak čtu, se zuřícím býkem Kabátem bych se fakt utkat nechtěla...)
(Karolina)


Přijďte Pod lampu (nebo kamkoli jinam) ! 5. úmora 2007
Minule jsem tu psala o závějích – je to pár dní, a už koukám z okna na sněženky, kvete mi pod oknem rozrazil a měsíček (ano, oba to vydrželi nepřetržitě od loňského jara), tulipány už mají pět cenťáků... Takže se nedá nic dělat, jaro je tady!!  Nám do koncertního kalendáře naskákala spousta zajímavých koncertů na zajímavých místech, mrkněte na stránku Koncerty.

Nemůžu se rozepisovat o všech, ale upozorním vás třeba na zajímavou akci v Plzni, v Divadle Pod lampou (21. února, 18.00). Večer, který pořádá Česká katolická charita, bude věnován rozvojové pomoci do východní Evropy, a tak si budete moci třeba prohlédnout fotky od Petra Šilhánka, ochutnat arménské speciality a koupit ve stánku různé etnické dárečky – to vypadá slibně. Samozřejmě tam také budou hrát Steinovky – no snad vás to neodradí (můžete si zatím dát něco dobrého). 

Minulý týden nám vyšly opět dvě milé recenze na "Děcko" – jedna od Jiřího Moravského Brabce v časopise Folk a Country (snad se nám ji časem podaří získat na web) a druhá na ifolku od Milana Tesaře. Povzbudivé!
(Karolina)

Ano, zítra do Vrchlabí, tak konečně pořádné závěje... 24. ledna 2007
Jako vždy, když se v zimě chystáme na cestu někam do hor, to vypadá na neprůjezdné silnice – tak nám držte palce! Třeba to už zítra bude lepší, a my do toho Vrchlabí opravdu nakonec dojedeme (už jsme párkrát v kalamitě uvízly, takže v sobě optimismus sbíráme jen velmi pracně...)

Tak zase trochu sebechvály (omlouváme to samy před sebou tak, že se s vámi jen chceme "podělit o radost"...): ve Volbách Ro(c)ku (časopisy Rock a pop a Spark) máme hned tři nominace – v kategorii Deska roku, Kapela roku a Interpretka roku. Pokud byste měli chuť, můžete nám kliknout nějaký hlas ( zde je odkaz), ale zas tak důležité to pro nás není – mnohem větší radost nám uděláte, když se i v tom mrazu vypravíte na náš koncert.

A ve Sladké patnáctce časopisu Folk a Country je naše deska Jen děcko se bojí za loňský rok druhá (za deskou Ivy Bittové a Vladimíra Godára Mater) .

Další dobrá zpráva je z Radia 1: písnička Jen děcko se bojí se držela v první desítce Velké sedmy už deset týdnů, takže ji minulý týden vyměnili za Moje jméno. A tahle píseň se včera ocitla na druhé příčce. Přiznávám, že nás to fakt blaží, ačkoliv normálně nejsme soutěživé typy a tak všechny výše zmíněné ankety atd. bereme s velkou rezervou. Velká sedma na "jedničce" je ale pro nás něco výjimečného, protože je doslova našlapaná skvělou muzikou různých žánrů od dance až po hip hop. Posuďte sami: Velká sedma
(Karolina)


Leden, do plavek vlezem 14. ledna 2007
Služební hlášení ze sobotních Kralup: festiválek byl opravdu skvělý, už jste třeba slyšeli kapelu Gothart? My poprvé a moc nás to bavilo. Ale ani my jsme se neztratily, koukněte na chválu Sester ve fóru.:-) A další milá reportáž:  rockmusic. S našimi oblíbenými Trabandy jsme si zajamovaly v šatně a pak pod pódiem v kotli jsme zjistily, že ač jsme se s ex-trabanditou Evženem Kredencem (nebo snad Kredencí?!) vsadily, že budeme i na jejich nové, komornější písně tancovat, fakt to nešlo. Je to hudba tichá, něžná, pastelová, až meditativní! Když jsme pak jely ve tři v noci domů, začalo nám po cestě vypovídat službu auto, ale bylo moc hodné, takže jsme nakonec dojely. Definitivně chcíplo až dneska.

Koukněte na musicserver, tedy pokud vás ještě neotravují pochvalné recenze na naši desku. Nás tedy rozhodně ne! Pořád si ještě nejsme jisté, jestli od nás není moc velká drzost něco vydávat, takže děkujeme za každý takovýto ohlas.

Minulý týden vyšla rozsáhlá recenze i v literárním obtýdeníku Tvar, vyvěsíme ji brzy na web spolu s dalším dílem Zuzky Zemanové, kterou jsme zvolily naší oficiální vykladačkou, nebo, jejím vlastním výrazem, přežvejkávačkou.

A teď si jdu dát kafe na zápraží, když je furt tak hezky.
(Karolina)

 
Pěkný nový rok! 8. ledna 2007
Pomalu se probouzíme ze zimního spánku... pokud jste už taky vzhůru, můžete se mrknout do přílohy MF Dnes ONA, kde o nás dnes vyšel článek. Když jsem tak při snídani koukala na fotku, kterou redakce vybrala do záhlaví, najednou mi došlo že vlastně existuje i léto. Vždycky na to v lednu zapomínám. ( je to jedna z fotek od Bohdana Holomíčka, máme je i tady na webu, tak se můžete taky ohřát)

V pátek nás čeká Lednový underground v Kralupech, vypadá to na skvělý festival, což je uprostřed zimy nedostatkové zboží, moc se těšíme na znovuzrozené Trabandy, kteří tam budou mít premiéru. Máte-li to blízko, nenechte si ujít!

Do konce ledna nás ještě uvidíte ve Vrchlabí a v Praze v Blues sklepě v Liliové ulici, kde už jsme nehrály hodně dlouho (tuším že tenhle kultovní klub pořádně vypláchla povodeň...), těšíme se a jsme zvědavé...   

Ale stejně už nenápadně pokukujeme do kalendáře, kolik se nám tam objevuje letních festivalů. Slunce, snídaně v trávě, letní šaty, otevřená okna, mojito v hořčičáku... No, už dám pokoj a jdu si uvařit čaj!
(Karolina)    

zpět