Přibude malý Stein (nebo malá Steinová)

19. května 2002

Jak už ti z vás, kdo se pohybují na dosah mocných hudebních tamtamů, dávno vědí, narodí se Lucii v září další přírůstek do naší hudební rodinky. Budoucí kapela "Děti Steinovy" tak bude čítat už tři členy. To je také důvod, proč v poslední době hrajeme méně, než jste byli v zimě zvyklí… Přesto máte ještě šanci nás slyšet, v květnu nás čekají dva festivaly (Písek, Nová Paka), v červnu ještě asi tři koncerty v Praze a okolí.

Zvláště vás chceme pozvat na letní slunovrat (21.června) do střešovického squattu U Medáků (vystoupíte na Ořechovce, vylezete na silničku k Loosově vile a dáte se napravo, tam už obvykle bývají šipky). Výtěžek z našeho koncertu půjde na konto ekologické organizace Arnika. Naše Lilie polní samozřejmě přineseme s sebou!
 

Umělkyně konečně na webu

19. března 2002

Pokud kliknete na Řekli o nás, objevíte některé nové recenze, a také povídku spisovatele, esejisty, myslitele a komentátora Jana Jandourka. Pokud jste četli naše dřívější novinky, možná si vzpomenete, že byl jedním z kmotrů naší Lilie polní (od té doby se podepisuje Plevel polní, zřejmě hluboce zasažen naší genialitou).
Podle literární kritičky, která si z bezpečnostních důvodů nepřeje být jmenována, ..."jeho povídka Umělkyně prokazuje autorovu hlubokou schopnost vcítění a zároveň i nevšední lehkost, s níž zachycuje nejednoduché principy, jejichž vzájemné působení vytváří onu poněkud absurdní, a přece (nebo právě proto) stále fascinující změť, již s opovážlivou jistotou nazýváme "realitou"."
 

Je nám to moc líto

9. února 2002

ale ze zdravotních důvodů teď musíme na nějakou dobu zrušit většinu plánovaných koncertů. Ponecháváme jen ty pražské, protože u nich odpadá cestování, takže si je snad můžeme dovolit. Nebojte se, žádná z nás neumírá, a zachovejte nám přízeň.
Zatím si můžete přečíst několik nových článků na stránce "Řekli o nás", i v době naší koncertní přestávky budeme náš web aktualizovat, takže na něm objevíte i nové písničky, atd. Přijďte se tedy i nadále občas na naši stránku podívat, třeba časem objevíte i nějaké další novinky…
V únorovém vydání pořadu Folkomotivy na ČT 1 (repríza ČT 2) bude snad i rozhovor, který jsme natáčely u nás v kuchyni (viz jedna z minulých novinek). Mělo by to být snad 12.února (bez záruky).
 

Budeme zpívat sólo

19. ledna  2002

Pořad Sólo pro Sestry Steinovy, o jehož natáčení v brněnské Staré pekárně jsme Vám už psaly, se bude vysílat v úterý v půl dvanácté večer na ČT 1 a pak ve středu v 16.00 na ČT 2. Pořad je mládeži přístupný, takže k odpolednímu vysílání můžete posadit svá dítka, ať si pěstujeme tu nejmladší generaci posluchačů… Koncert ve Staré pekárně byl pěkný, takže se samy těšíme, až ho uvidíme znovu. K tomu tam bude nějaké to povídání, snažily jsme se přesvědčit režii, aby bylo co nejvíce hudby a co nejméně řečí, tak uvidíme, jak to nakonec dopadlo.

Ádéčko nás vidí bosaté, špinavé

18. ledna 2002

Když zabrouzdáte na web nakladatelství Portál, najdete tam milou recenzi na Lilii polní od Milana Šefla. Byla napsána teprve před pár dny, takže v tištěné podobě ji v "portálském" časopise AD (Anno Domini, neboli Ádéčko) objeví čtenáři asi na jaře. Najdete ji pod názvem Písničky bosaté, špinavé. Vzhledem k tomu, že jsme teď viděly reklamu na Landova Krysaře se sloganem "dirty muzikál", budeme asi muset tu písničku přejmenovat, aby nevzbuzovala nevhodné asociace…

U nás v kuchyni…

18. ledna 2002

….není zas tak moc místa, ale jeden průměrný televizní štáb se tam vejde. Zjistily jsme to při natáčení pořadu Folkomotivy (poběží pravděpodobně 12. února na ČT 1 a potom v reprízách). Zahrály jsme Krupobití, popovídaly si s moderátorem, a když štáb venku naskákal do auta, rozhlížela jsem se po prázdné místnosti a říkala jsem si, že mi nikdy nedošlo, jak je vlastně velká.

Fotky z Ostravy na webu

16. ledna 2002

Pokud byste si chtěli prohlédnout fotky z našeho koncertu v ostravském klubu Boomerang, najdete je na této adrese. Upozornila nás na to naše kamarádka Lucie Endlicherová, které tímto děkujeme

zpět